PDA

مشاهده نسخه آخر : واکنش شدید سفارت افغانستان به سریال «چهارخونه»

dokhtare_paizi
Tuesday 21 August 2007-1, 12:10 AM
اقدام دست‌اندرکاران مجموعه تلویزیونی «چهارخونه» در ارائه چند شخصیت تیپیکال افغانی در این مجموعه، خشم مسئولان فرهنگی سفارت افغانستان در ایران را به دنبال داشته‌است.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی افغانستان در ایران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی فرارو، با ریاکار و متقلب خواندن دست‌اندرکاران این مجموعه تلویزیونی، این اقدام را جفا در حق جوانان و مردم افغانستان و موجب صدمه جدی به روابط حسنه دو کشور دوست و همسایه ارزیابی کرد.

تخاری ضمن اعلام این مطلب، به خبرنگار فرارو گفت: «تهیه‌کنندگان این سریال بدون درنظر گرفتن موازین اخلاقی و مشترکات فراوان فرهنگی دو کشور، اقدام به نمایش چهره‌ای غیرواقعی از جوانان افغان کرده‌اند که این اقدام قطعا در روابط دو کشور تأثیر منفی برجای خواهد گذاشت.»

وی افزود: «تصمیم داریم طی تماس با آقای پورمحمدی مدیر شبکه سه مراتب اعتراض خود را نسبت به این عمل به ایشان اطلاع دهیم که تاکنون موفق به این امر نشده‌ایم.»

تخاری در پاسخ به این سؤال که « یکی از بازیگران نقش افغانی این مجموعه، ادعا کرده به مراسم جشن استقلال افغانستان هم دعوت شده‌است، آیا این خبر صحیح است؟» آن را کذب محض خواند و ابراز داشت: « مگر این بازیگر (جواد رضویان) کی هست که ما برای جشن استقلال افغانستان دعوتش کنیم؟ کسی که با فرهنگ ما بازی می‌کند، هرگز چنین شخصی به مراسم جشن استقلال مردم افغانستان دعوت نیست و این ادعایی بی‌شرمانه است.»

رایزن فرهنگی افغانستان در ادامه بااشاره به مشترکات فرهنگی و تاریخی فراوان بین ایران و افغانستان افزود: «نباید اجازه داد عده‌ای در روابط دو کشور هم‌دین و هم‌آیین همسایه ایجاد خلل نمایند. به جای نشان دادن تلخی‌ها و سیاهی‌ها باید نکات خوب و مثبت نمایش داده‌شود. آیا قابل قبول است که ما نیز از اتفاقات سیاهی که در ترمینال جنوب، پاکدشت، مولوی و... در جریان است، فیلم تهیه کنیم و به‌عنوان تمام ایران آن را در کشورمان پخش کنیم؟ خیر، سیاه نمایی صحیح نیست.»

مجموعه تلویزیونی «چهارخونه» به کارگردانی "سروش صحت" که مدتی ست از شبکه سه سیما پخش می‌شود، به تازگی اقدام به افزودن شخصیتی جدید به نام «شنبه» کرده‌است. این نقش که توسط «جواد رضویان» ایفا می‌شود، جوانی افغانی است که با مظلوم‌نمایی و نیرنگ قصد دارد از سادگی اعضای خانواده سریال، سوءاستفاده کند. دراین مجموعه تلویزیونی نشان داده می‌شود که داماد خانواده نیز افغانی دیگری است با نام واقعی ـ چهارشنبه ـ که قبل‌تر خود را به جای یک ایرانی جا زده و دختر خانواده را به همسری گرفته‌است.

The Howler
Tuesday 21 August 2007-1, 03:42 PM
راست میگه مهدی
ممنون سارا

مهربان
Tuesday 21 August 2007-1, 03:42 PM
مرسي سارا جان بابات خبرت....
ولي فکر کنم توي بخش سينما ميزاشتين بهتر بود
مرسي

dokhtare_paizi
Tuesday 21 August 2007-1, 10:13 PM
حالا دیگه اینا هم واسه ما دم درآوردن . یادشون رفته تا چند وقت پیش مثل شپش از ایران مینداختنشون بیرون . اعصاب واسه آدم نمیذارن این .... استغفرال...

اقا مهدي شما طوري داري صحبت ميكني كه انگار اونا يه مشت حيوونن هر چي باشن مثل ماها بنده خدا هستند و ما حق نداريم اينجوري راجع به بنده هاي خدا حرف بزنيم .من خودم فقط يه چند بار اين سريالو ديديم ولي بهشون حق ميدم كه ناراحت بشن كه يه افغاني رو اينطوري نشون ميدن ما انسانها چرا بايد اينقدر به خودمون اجازه بديم كه راحت هرطور كه بخوايم با ديگرون رفتار كنيم و خومونو از اونا بالاتر فرض كنيم شما اگه بياي اينجا و ببيني كه با بعضي ايرانيها چطور رفتار ميشه حتما خيلي ناراحت ميشي

dokhtare_paizi
Tuesday 21 August 2007-1, 10:14 PM
مرسي سارا جان بابات خبرت....
ولي فکر کنم توي بخش سينما ميزاشتين بهتر بود
مرسي

خواهش ميكنم اناهيتا جان باشه پس منتقلش ميكنم چون ديدم راجع به سينما نميشه اينجا قرارش ديدم ولي اگه فكر ميكني اونجا جاشه چشم

dokhtare_paizi
Tuesday 21 August 2007-1, 10:15 PM
راست میگه مهدی
ممنون سارا

چي رو راست ميگه ايدا جان

satanboy
Tuesday 21 August 2007-1, 10:25 PM
شيطون اومد

ها ها ها ها ها ها ها ها

satanboy
Tuesday 21 August 2007-1, 10:27 PM
ما همه انسانيم نبايد اين طوري با كسي رفتار كنيم اونا هم شخصيتي دارن

talya
Tuesday 21 August 2007-1, 10:34 PM
جواد رضویان شخصیت یک ایرانیه افغانی نما رو بازی می کنه نه یه افغانی

پدرخوانده
Wednesday 22 August 2007-1, 08:38 AM
اول از شما مدیر عزیز و همکار خوب انجمن(dokhtare_paizi) تشکر میکنم .
ضمنا در سینما و تلوزیون بنا به هر دلیلی از لهجه ها و زبانهای مختلف دنیا در هر ضمینه ای(طنز،اجتماعی،...) استفاده میشود و دلیلی نداره که اگر از لهجه ای در فیلم طنز استفاده بشه حتما قصد توهین باشه . و این موضوع که" اینها کی هستن که به قول دوستان کلاس بزارن واسه ما و از این حرفا"این هم حرف درستی نیست چون هر کسی با هر نژادی انسان هستند و قابل احترام...ولی به نظر من در این فیلم به کس خاصی توهین نشده .
با تشکر از همه ی دوستان عزیزی که ما رو در بهتر پیش بردن این بخش(سینما ) یاری میکنن .
در پناه حق.
GodFather

mahdi.qa
Wednesday 22 August 2007-1, 03:32 PM
ممنون دوست عزیز . حق با شماست . منم او پست رو پاک میکنم که به هیچ نژادی توهین نشه .

mahdi.qa
Wednesday 22 August 2007-1, 03:36 PM
اقا مهدي شما طوري داري صحبت ميكني كه انگار اونا يه مشت حيوونن هر چي باشن مثل ماها بنده خدا هستند و ما حق نداريم اينجوري راجع به بنده هاي خدا حرف بزنيم .من خودم فقط يه چند بار اين سريالو ديديم ولي بهشون حق ميدم كه ناراحت بشن كه يه افغاني رو اينطوري نشون ميدن ما انسانها چرا بايد اينقدر به خودمون اجازه بديم كه راحت هرطور كه بخوايم با ديگرون رفتار كنيم و خومونو از اونا بالاتر فرض كنيم شما اگه بياي اينجا و ببيني كه با بعضي ايرانيها چطور رفتار ميشه حتما خيلي ناراحت ميشي
درسته سارا جان . من رسما از همه افغانی های عزیز معذرت میخوام و در ضمن اون پست رو هم پاک کردم .

خوب ببخشید دیگه .

dokhtare_paizi
Wednesday 22 August 2007-1, 08:43 PM
مهدي جان اين مهم نيست كه پست رو پاك كني يا مهم اينه كه اين تفكر رو از ذهنت كلا پاك كني ميبخشي من زياد تند رفتم اميدوارم ناراحتت نكرده باشم

mahdi.qa
Thursday 23 August 2007-1, 10:36 AM
من که گفتم درسته . حق با شماست . من خودم از طرفدارای حقوق بشرم . ناسیونالیست هستم ولی برای همه اقوام احترام قائلم . بازم از همه افغانها معذرت میخوام .

سحر69
Thursday 23 August 2007-1, 12:17 PM
این مجموعه طنزه به نظر من افغانی ها بیخود ناراحت شدند
درسته که نباید به کسی توهین بشه ولی اگه حقیقت داشت شاید به هر حال من که میگم ناراحتیشون بیخود بوده .